IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Cloud продължава вълната от придобивания

Това се случва в края на първата година на Томас Кюриан начело на бизнеса

10:04 | 20.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Google Cloud Томас Кюриан обяви, че компанията му е направила още едно придобиване и този път се насочва към мейнфрейм клиентите, пише CNBC.

Google Cloud обяви, че е придобила Cornerstone Technology, която Google твърди, че ще помогне за миграцията на мейнфрейма на клиентите в Google Cloud.

Компанията не разкрива стойността на сделката.

Ключовото придобиване се случва в момент, в който Кюриан завършва първата си година начело на Google Cloud. За това време той успя да убеди компанията майка на Google - Alphabet, да започне да придобива повече, поради което тя се сдоби с няколко фирми и успя да навакса спрямо лидерите в облачните услуги Amazon и Microsoft.

Компанията преминава през преструктуриране на Cloud на вътрешно ниво, което включва премахването на някои роли, потвърди говорител на Google пред CNBC миналата седмица. Преструктурането за начало е имало за цел да промени фокуса върху международните пазари.

Облачният бизнес на Google е генерирал 8,92 млрд. долара приходи за фискалната 2019 г., с 2,61 млрд. долара за четвъртото тримесечие.

За сравнение приходите за 2018 г. бяха 5,84 млрд. долара и 1,71 млрд. долара за четвъртото тримесечие на същата година.

Най-новото придобиване ще помогне на гиганта да “модернизира” клиентската инфраструктура и приложенията в Google Cloud, посочва компанията в блога си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още