IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CloudCart и УниКредит Булбанк обединяват сили в подкрепа на онлайн бизнеса

Клиентите на банката могат да се възползват от преференциални ценови планове за стартиране и управление на онлайн магазин

16:43 | 30.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
CloudCart и УниКредит Булбанк обединяват сили в подкрепа на онлайн бизнеса

Една от най-големите банки в Европа - УниКредит (УниКредит Булбанк), избра водещия софтуер за електронна търговия CloudCart за свой e-Commerce партньор.

Заедно те обединяват сили, за да предоставят на българските компании иновативна платформа за онлайн търговия. Партньорството на УниКредит и CloudCart е продиктувано от твърдото им убеждение, че трябва да помогнат на търговците да се развиват успешно в сегашните условия. А главната цел на съвместната им дейност е фирмите да развият пълния си онлайн потенциал.

Бързите темпове на дигитализация през последното десетилетие, както и рестрикциите вследствие на Ковид-19, предизвикаха ускорено развитие на електронната търговия. Динамичните условия и несигурността изправиха търговците у нас и по света пред сериозни предизвикателства и спешна необходимост да се развиват успешно в онлайн среда.

Бизнесът заслужава подкрепа

“Лесно е да дам на бизнеса си това, което заслужава” e инициативата, с която УниКредит и CloudCart подават ръка на търговците. Клиентите на банката могат да се възползват от 4 преференциални ценови плана за стартиране и управление на онлайн магазин в CloudCart.

Предложението е насочено към широк кръг от предприемачи: начинаещи търговци, търговци с физически обекти и фирми с вече съществуващ онлайн магазин.

Съвместната дейност на двете компании идва в изключително удобен момент за бизнес развитие в онлайн среда. Според проучване на ООН, което излезе през пролетта, е-продажбите обхващат близо една пета от общия оборот на дребно през изминалата 2020 г. Динамична е и ситуацията у нас.

През последните 5 години годишният ръст на електронната търговия в България е между 21% и 35%. През 2020 г. обемът на онлайн пазара достигна до над 970 млн. евро. Прогнозата на организациите в бранша е, че секторът в България ще продължи да нараства с двуцифрен ръст.

Над една пета от населението у нас купува стоки онлайн и вече има изградени навици и доверие към този начин на пазаруване. Отчита се и ръст на онлайн картовите плащания с над 160%.

Цялостно решение за бизнеса

Софтуерът за електронна търговия на българската компания CloudCart, която вече оперира на гръцкия и румънския пазар, е интуитивен и лесен за използване и не изисква технически познания или нужда от програмисти.

Търговците, които се възползват от предложението, ще получат цялостно решение за своя бизнес, както и експертна подкрепа за развитието на успешен онлайн магазин.

Платформата на CloudCart дава възможности за интеграции с модерни методи за разплащане с виртуален ПОС от УниКредит Булбанк, автоматизирани товарителници и интеграции с куриерски фирми, синхронизация с ERP и складови системи.

Търговците имат възможност да прехвърлят онлайн магазините си от всяка една платформа автоматично към софтуера на CloudCart, да се интегрират с различни маркетплейси и да продават лесно на международни пазари.

Всеки бизнес заслужава партньор, на който може да разчита. Независимо дали става дума за предприемачи, които тепърва ще реализират плановете си, за търговци, които търсят по-сигурен дом за съществуващия си електронен магазин, или за собственици на физически обекти, които желаят да работят без ограничения онлайн.

Днес активното присъствие в дигитална среда е определящо за развитието на всяка компания. CloudCart и УниКредит Булбанк вярват в партньорството си и ще продължат и занапред да предлагат иновативни решения в удобство на клиентите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още