IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Битката между Apple и Nokia се разгорещява

Производителят на iPhone заведе контра дело срещу финландската компания заради нарушения на патенти

11:03 | 12.12.09 г.
Битката между Apple и Nokia се разгорещява

Съдебната битка между финланския производител на мобилни телефони Nokia и щатския му конкурент Apple тръгна в нова посока, след като от Apple заведоха контра дело срещу Nokia заради нарушения на патенти. 

Ходът идва, след като през октомври Nokia заведе дело срещу производителя на iPhone, като го обвини в 10 нарушения на патенти на Nokia.

Сега от Apple, на свой ред, твърдят, че финландската компания е нарушила 13 техни технологични патента. Засега обаче не се уточнява за кои патенти става въпрос.

„Другите компании трябва да се конкурират с нас, като изобретяват собствени технологии, а не просто като крадат нашите”, коментират от Apple, цитирани от BBC.

През октомври от Nokia обвиниха американската компания, че се опитва „да се вози безплатно за сметка на иновациите на Nokia”. Десетте патента, с които е свързано обвинението, са относно безжичен пренос на данни по интернет, кодиране на разговори, сигурност и криптиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още