IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефонът на Amazon – всичко друго, освен телефон

Главният изпълнителен директор Джеф Безос ще се опита да създаде устройство, с което да разшири бизнес възможностите на компанията

12:23 | 18.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	След таблета Fire компанията на Джеф Безос вероятно работи и над смартфон.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

След таблета Fire компанията на Джеф Безос вероятно работи и над смартфон. Снимка: Ройтерс

Ако Amazon наистина има намерение да пусне на пазара телефон в края на следващата година, както предполагат анализаторите на Citigroup, то най-маловажната част в него ще е именно телефонът, пише колумнистът на Forbes Робърт Хоф.

В края на краищата – погледнете iPhone. Починалият основател на Apple Стив Джобс винаги казваше, че компютърът е повече от телефона и, за добро или лошо, беше прав. Собствениците на iPhone можеха да телефонират, но истинската причина да не могат да живеят без тях беше, че те са и свързани с интернет мини устройства, които работят навсякъде. 

Ето защо смятам, че предприемайки тази инвазия към иначе „запазената територия“ за Apple, главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос ще има и други неща предвид, ако наистина възнамерява да пусне телефон на пазара. Ето и няколко предположения за това, какво може да представлява устройството на Amazon:

Вместо Amazon:

Телефонът на Amazon би могъл да стане наистина удобно за сравняване на цените устройство. В момента никой, освен някои маниаци, не вади лаптопа си насред магазина, за да проверява цените, и се съмнявам, че много ще го правят и с таблет. Но с телефон?

Вече можете да използвате приложения за сканиране на баркодове, за да намерите най-ниските цени онлайн или в близкия магазин, включително и едно представено преди дни от Decide.com, която стана цел за придобиване на Amazon, приложение.

И е безспорен факт, че достатъчно често най-ниската цена ще бъде именно на Amazon.com. Нещо повече, ако сте един от непрекъснато увеличаващите се премиум абонати на Amazon,  то за вас ще бъде детска игра да сканирате продукта в магазина, да го видите по-евтин в Amazon, дори и с включената такса за доставка в размер на 3,99 долара и след един ден той да ви чака пред вратата на дома ви.

Последна актуализация: 16:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още