IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилният трафик на данни се увеличава 13 пъти до 2017 г.

До 2017 г. Cisco очаква 5,2 милиарда мобилни потребители със смартфони, таблети и лаптопи

09:43 | 08.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мобилният трафик на данни се увеличава 13 пъти до 2017 г.

Мобилният трансфер на данни ще нарасне 13 пъти спрямо сегашните си нива до 2017 година. Това се казва в изследване на специалиста по мрежово оборудване Cisco, цитирано от ZDNet.

Особено силно увеличение се очаква в Африка и Азиатско-тихоокеанския регион, но и в Европа  може да се очакват запазване на високите темпове на растеж, пише ZDNet.

Според прогнозата мобилният трафик на данни ще се увеличи до 2017 г. до глобален месечен трафик от 11,2 екзабайта или 134 екзабайта на година. През 2012 г. е отчетен месечен мобилен трафик на данни в размер на 0,9 екзабайта. В сравнение с IP мобилния трафик през 2010 г., през 2017 г. увеличението ще е с коефициент четиредесет и шест.

"С такова драматично увеличение се приближаваме към времето, когато почти всяко влизане в мрежата ще бъде мобилно, а също и предимно визуално", заяви заместник-директорът Дъг Уебстър. "Тази тенденция е резултат от очевидно ненаситната нужда на потребителите и бизнеса да ползват предимствата на свързването на хора, информация и неща в т. нар. „интернет на всичко".

Увеличението е предизвикано не само от повече потребители, но също така и от все повече устройства, които са свързани към интернет.

До 2017 г. компанията очаква 5,2 милиарда мобилни потребители със смартфони, таблети и лаптопи. Предвиждат се също и повече от 10 милиарда свързани устройства за следващите четири години, включително 1,7 милиарда връзки М2М (машина-към-машина).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още