IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е сред първенците в разпространението на 4 Mbps интернет

Средната скорост на интернет връзките в света е нараснала с 14% спрямо миналата година, сочи доклад

10:45 | 16.12.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Южна Корея и България са първенци в света по проникване на интернет със скорост от 4 Mbps, като и в двете страни 96% от уникалните IP адреси се радват на връзка със средна скорост, която надвишава този праг, сочи докладът State of Internet на Akamai за третото тримесечие на 2015 г.

Според него средната скорост на интернет връзката в света е нараснала с 14% спрямо предходната година до 5,1 Mbps през третото тримесечие на 2015 г. Същевременно само малко над 5 на сто от потребителите разполагат с широколентова скорост от поне 25 Mbps.

Akamai е открила, че в 126 страни е отчетено увеличение на средната скорост на интернет връзката спрямо миналата година, която варира от 0,2% в Япония до 147% в Конго – единствената държава, в която скоростта е скочила повече от двойно през предходната година. В 19 страни пък интернет скоростта е спаднала на годишна база, като това варира от 0,6% в Намибия до 64% в Судан.

Както се вижда от таблицата, седем от десетте топ страни/региони се радват на ръст на годишна база, а седем – на растеж спрямо предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 1
d333
преди 8 години
Е като сме на първо място с Южна Корея, защо България не е в таблицата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още