IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще спаси ли виртуалната реалност новите телефони на Samsung?

Според Quartz компанията не изненадва с нищо ново, затова е решила да заложи на тази технология, която да я отличи

09:11 | 06.03.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung представи двата си нови смартфона на Mobile World Congress – Galaxy S7 и S7 Edge. Устройствата са нова версия на тези от линията S6, които излязоха на пазара миналата година. Новите телефони доста приличат на своите предшественици, но имат по-добри камери, значително по-хубави екрани и се радват на няколко малки обновявания на софтуера. Ако търсите нов смартфон с Android, вероятно ще се наредят на първо място в списъка ви.

Но няма нищо кой знае колко впечатляващо в тези устройства – почти като предишните на Samsung са и струват също толкова. На един все по-конкурентен пазар на мобилни устройства въпросът, който стои пред Samsung, е как тя се надява да се отличи, пише в свой анализ Quartz.

Обичайният подход на Samsung е да пълни телефоните си с готини функции, от които всъщност хората не се нуждаят. Но този път компанията изглежда най-сетне признава, че смартфоните са се превърнали в нещо обичайно, ето защо насочва фокуса си към други джаджи, които могат да бъдат свързани с тях. След като представи водоустойчиви телефони, извити екрани, фаблети и стилуси, Samsung може би най-сетне откри истинското нещо, което може да я отличи от нейните конкуренти – виртуалната реалност.

Заедно с новите си телефони Samsung представи и 360-градусова видео камера – Gear 360. Освен това обяви, че всеки, който си поръча предварително S7 и S7 Edge, ще получи очилата за виртуална реалност Gear VR, безплатно.

Въпреки че това може да повдигне въпроса за това колко добре се продава Gear VR, също така предполага, че именно така компанията вижда бъдещето на мобилните устройства. В Барселона Samsung покани главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг. Поводът беше, че подразделението на Facebook за виртуална– Oculus, е помогнало за разработването на Gear VR, а самият Зукърбърг представи Gear 360 по време на Mobile World Congress.

Сега Samsung има голямо предложение за всеки, които се интересува от това да разбере за какво е цялото вълнение около виртуалната реалност. Gear 360, който е с размерите на екшън камера GoPro и е също толкова лесен за използване, може да записва 360 и 180-градусово видео с високо качество, а след това посредством безжична интернет връзка да го изпраща до очилата Gear VR, позволявайки на всеки, който си купи новите телефони на Samsung и Gear VR, да създава видеа, които могат да се споделят с натискането на няколко бутона.

Виртуалната реалност изглежда ще бъде част от бъдещето. Samsung вече произвежда някои от най-добрите телевизори и смартфони, както и няколко други джаджи, а за нея става все по-трудно наистина да прави иновации. Телевизорите и телефоните не могат да станат по-тънки, а свързаните с интернет хладилници не могат да охлаждат по-ефективно. Така че Samsung добавя виртуалната реалност към своите електронни лайфстайл предложения, надявайки се, че тя ще стане неделима част от нашия живот.

Samsung не е обявила точно колко ще струва Gear 360, но твърди, че ще бъде „достъпно за много хора“. Устройството ще бъде пуснато на пазара през второто тримесечие на 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
aristotel
преди 8 години
Ще ми бъде интересно какъв ще е отговорът на порно индустрията хи хи хи или на социалния министър вместо помощи ще раздава очила ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
deant
преди 8 години
Нищо няма да спаси Samsung, чийто телефони са бая надценени, както и цялата девизия на компанията занимаваща се с това.Прясна новина за S7:http://hardware.slashdot.org/story/16/03/06/1622235/samsung-galaxy-s7s-moisture-warning-prevents-charging-when-wet
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
SS-23
преди 8 години
Като гледам снимката и ми става тъжно - чак такова зомбиране на хората, не съм си представял. Високо-технологичното развитие на човека към момента, според мен изпреварва естественото му социално-биологическо развитие и нужди, с поне едно 50 години! Т.е. хайтек иновациите, които в момента силово се насаждат като "нужни", в действителност ще бъдат естествено нужни след не по-рано от 50-ина години...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още