IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събитието на Apple ще бъде ключово, дори и iPhone да бъде скучен

То ще покаже накъде се отправя компанията от гледна точка на най-важния си продукт

08:19 | 07.09.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Iphone 7 ще бъде разочарование в известен смисъл.

Това твърдят всички за предстоящия телефон на Apple, най-вече защото няма да разполага с красив нов дизайн. Очаква се iPhone 7 да изглежда точно както поколението iPhone 6, а освен това едва ли ще включва нови функции, които да са толкова вълнуващи, пише в свой анализ BusinessInsider.

Същевременно, въпреки слуховете за предстоящата скучна премиера, есенното събитие на Apple, което обикновено се провежда през септември, може да бъде много интересно, а вероятно има шанса да научим какво можем да очакваме от компанията в бъдеще.

Мнозина вече нямат търпение да научат как един от най-големите технологични играчи в света ще промени нещата за една от най-впечатляващите технологии, създавани някога.

Нов начин за правене на нещата

Според някои най-сетне ще открием дали Apple ще се отклони от обичайния си двугодишен цикъл, в който пуска нов iPhone -  нещо, което не е правила от появата на iPhone 3G през 2008 г. Предполага се, че Apple планира да пусне iPhone със свеж нов дизайн през 2017 г., за да отбележи 10-годишнина на своята марка телефони. Обичайно обаче бихме очаквали iPhone с нов дизайн тази година.

Това е важно, защото отсега нататък може да чакаме три години за ново поколение iPhone вместо обичайните две. Подобно решение може да промени всичко – как и кога хората си купуват iPhone например. Ще промени ли това колко често си купувате телефон? Ще купите първия, втория или третия модел?

Единственият жокер за това как ще се казват следващите устройства дойде от германския блог Apfelpage.de, който твърди, че ще носи името iPhone SE.

И все пак има шанс тригодишният цикъл да се окаже нещо еднократно. Apple може да се върне към обичайния си двугодишен цикъл след специалния iPhone, който предвижда за 2017 г.

Входът за слушалките

Почти всички слухове сочат, че предстоящият iPhone няма да има вход за слушалки, което звучи като пълна лудост, защото почти всяко устройство, което може да пуска музика, има такъв. Вместо това ще се ползва Bluetooth или Lightning порта за слушане на музика. Други твърдят, че дигиталният сигнал от Lightning порта предлага по-добър звук.

Но единственото обяснение, което има значение, е това, което Apple ще предложи. Да се надяваме, че компанията ще разкрие причините за евентуалното премахване на най-универсалния порт за слушане на музика.

Същевременно тя може да не даде никакво обяснение. По време на своето събитие Motorola не разкри факта, че новият Moto Z не разполага с вход за слушалки. Нямаше никакво обяснение, нито посочване на причините защо така е по-добре.

Новите функции според Минг-Чи Куо

Експертът по сигурността Минг-Чи Куо сподели 15 нови функции, които Phone 7 и iPhone 7 Plus ще притежават. Представянето на новите апарати е тази вечер. Ето какви са функциите според него:

- Нов True Tone дисплей, по подобие на iPad Pro с лазерни сензори за по-бърза реакция.

- Двойно покачване на паметта – 32GB, 128GB и 256GB ще сменят старите 16GB, 64GB and 128GB.

- Две 12-мегапикселови задни камери (само за iPhone 7 Plus), които ползват 1х широк ъгъл и 1х телефото лещи.

- Подобрени сензори на камерите за по-добри снимки при ниска светлина.

- Не 2, а 4 диоди на светкавицата.

- Жакът за слушалките е премахнат.

- Безжични слушалки EarPods и преходник с жак за слушалки ще бъдат включени в комплекта

- Втори външен говорител и интегриран усилвател за по-добър и богат звук.

- IPX7 водоустойчивост – и двата телефона могат да издържат на напръскване с вода или пълно потопяване за максимум 30 минути.

- 2GB RAM за iPhone 7 и 3GB RAM за iPhone 7 Plus

- Ново поколение А10 чипове с 2.45GHz.

- 3D Touch 2.0 сензор

- Механичният Home бутон ще е заменен със сензор.

- Антените в задната част на телефона са премахнати за по-чист външен вид.

- Два нови цвята: dark black и piano black, лимитирани само за модела с 256GB. Space grey моделът ще бъде спрян oт производство.

Вижте повече технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
needtoknowmore
преди 7 години
Кой е този проблем със слушалките?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
Mesoiadess
преди 7 години
доколкото разбирам проблема с входа за слушалките е неразрешим и това ще е последния напън
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
s3
преди 7 години
Тия хамериканци трябва да подобрят маркетинга си. Кога ще пуснат Айфоня модел за депутати и политици, един вид за хора които са над нас и ни ръководят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 8
needtoknowmore
преди 7 години
И какво му е падането? Как някой от Индия ще си позволи телефон за 750+ долара - където толкова пари не могат да спестят там с месеци. Айфон е премиум продукт, който на всичкото отгоре е най-надежден от всички на пазара. Та ми е чудно колко в Индия мислиш, че си го позволят? А иначе какво ще кажеш за BMW Premium Selection и те ли падат, че продават(и не само те) 2нд хенд и не го виждаш като проблем?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 5
Boyan Asenov
преди 7 години
Какво им е великото? След Джобс са кръгла нула. Скоро и промитите мозъци ще свършат и няма да има клой да им се реди по опашките. Да паднат до там, че да искат да продават официално втора ръка техника в Индия... срам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 15
bigmamascandal
преди 7 години
и въпреки това са велика компания
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 3
Mesoiadess
преди 7 години
може и с 3 -4 камери и 15 фотодиода - няма ли да се вземат в ръце и вместо да вършат глупости и измами , да си платят данъците за джунджуриите , че с всеки ден стават по- смешни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още