IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият iPhone ще бъде с двойна камера и чувствителен на допир бутон Home?

Според някои източници тазгодишните модели ще приличат по дизайн на iPhone 6 и 6S

17:19 | 08.08.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Технологичният гигант Apple се подготвя да представи наследниците на iPhone 6S и iPhone 6S Plus още през следващия месец с по-разширени възможности на камерите и по-добър дизайн подобно на миналогодишните модели, твърдят за Bloomberg запознати източници.

Водещите характеристики ще включват система от две камери за по-големия iPhone, нов бутон Home, който ще реагира на натиск, но няма да има жак за слушалки, казва източници, поискали анонимност заради конфиденциалността на функциите. От Apple отказват коментар.

Макар че търсенето на iPhone намаля през последните тримесечия, отчасти заради изчакване на новите продукти, устройството продължава да бъде основен източник на приходи за Apple. Новите модели ще бъдат от критична важност за тримесечието около Коледните празници, а Apple разчита на телефоните, за да подкрепи продажбите преди преобразяването на iPhone през 2017 г. - 10-тата годишнина на устройството.

Отдалечавайки се от традиционния двугодишен цикъл за нов дизайн на iPhone, тазгодишните модели ще приличат на 6 и 6S, казват източниците, добавяйки, че все пак ще има забележими промени. Новият iPhone ще запази размера на екрана от 4,7 инча или 5,5 инча като последните модели. Apple обаче ще премахне две от най-вътрешните антенни линии, които преминават през гърба на сегашния iPhone, добавят източниците.

Двойните камери на новия по-голям iPhone ще могат да правят по-ярки снимки с повече детайли, казва източник, работил с прототип на бъдещото устройство. И двата сензора, които улавят цветовете по различен начин, снимат едновременно, а устройството композира една обединена снимка, казва той.

Двойната система изостря снимките, направени в по-слабо осветени пространства, казва източникът. Финалната снимка от двата сензора ще позволи и оптично увеличение, като яснотата ще се запазва, казва източникът. По-малката версия на новите телефони няма да включва двойни сензори, заяви анализаторът от KGI Securities Мин-Чъ Куо по-рано тази година.

Apple планира актуализиран бутон Home за новите модели. Сегашните бутони трябва да се натискат физически в телефона, докато в новите модели те ще са чувствителни спрямо натиска и ще осигуряват обратна връзка с потребителите чрез вибрация при допир, казват източниците. Механизмът е подобен на този в тракпада на последната линия MacBook.

Новият iPhone ще премахне жака за слушалки за сметка на свързаност чрез Bluetooth и жака за зареждане на батерията. Това ще остави допълнително пространство за втори говорител, казват източниците. Apple даде разрешение на производителите на слушалки да правят слушалки, които могат да се свързват чрез конектора за зарядно устройство. Това се случи през 2014 г., годината, през която компанията придоби производителя на слушалки Beats Electronics.

Новите модели ще имат операционна система iOS 10, новата версия, която трябва да излезе тази есен. Актуализираният софтуер предлага интерактивни widgets за бърз преглед на срещите в календара и любимите контакти, нови функции за съобщения, ново приложение за контрол на умни устройства у дома и нов дизайн на Apple Music. Новият софтуер ще може да работи и на сегашните и на някои от по-старите модели iPhone.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
alexvinchev
преди 7 години
Много интересен подход. След като копираха от Samsung, сега започват да копират и от другия си конкурент - Xiaomi. Вероятно използването на touch sensitive бутона ще е малко по-различно, но идеята е "заета" от Xiaomi...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
lozkhris
преди 7 години
Тези "новини" са горе-долу от началото на годината....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още