IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Новият iPhone няма да предложи големи промени

Телефонът няма да има стандартния 3,5 мм аудио вход, твърди изданието

12:33 | 22.06.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple възнамерява да промени двугодишния цикъл на пълно обновяване на дизайна на своя водещ продукт iPhone, пише в днешния си брой The Wall Street Journal.

Според вестника iPhone 7 външно ще си остане същият, но няма да разполага със стандартното 3,5-милиметрово аудио гнездо – информация, която вече се появи в някои специализирани технологични медии. Благодарение на това смартфонът ще бъде с 1 милиметър по-тънък, както и това ще позволи на телефона да има по-висока защита от вода и прах. Останалите габарити и размерът на дисплея обаче ще останат непроменени.

Без стандартния аудио вход потребителите ще трябва да променят и начина за слушане на музика, като използват безжични Bluetooth слушалки или Lightning порта. Неотдавна японският сайт Mac Otakara съобщи, че в комплекта на новия iPhone ще бъде включен преходник от Lightning порта към 3,5 мм гнездо за по-лесен преход към новия начин за слушане на аудио.

Друга промяна, която може да накара потребителите да купят iPhone 7, е двойната камера с два обектива, която повишава качеството на фотографиите, дава възможност за използване на оптично приближаване, както и функция картина в картината и други новости.

Според WSJ големите технологични промени се очакват през 2017 г., когато ще се навършат 10 години от появата на първия iPhone. Според медията тогава компанията ще заложи на OLED дисплей без странични рамки и ще интегрира директно бутона Home в екрана на дисплея. Това ще бъде промяна в тактиката на производителя, който актуализира обикновено дизайна на смартфона си през 2 години.

Още новини от света на технологиите вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 17 rate down comment 1
deant
преди 7 години
МС нищо не правят. Всяка година телефоните им губят дял. Магазина им е пълен със scamware. Никакви иновации няма в телефоните им. Потенциала за разтеж са го минали отдавна и сега лежат на старите лаври. Добре че при PC-тата хората нямат алтернатива на операционната им система, че да изкарат някой лев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 18 rate down comment 1
ejko
преди 7 години
В момента само Майкрософт правят истински иновации, респективно - имат истински потенциал за растеж. Просто им трябва година-две да установят / възвърнат някакъв имидж... Aple от 5 години вече само добавят малко лустро на предишния модел...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 3
deant
преди 7 години
От тук нататък ще считам за голяма иновация ако Ябълката ако пуснат телефона си с последния Андроид :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 1
khao
преди 7 години
ха верно ще го махнат :):):) бях прочел само заглавието
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 1
khao
преди 7 години
както последните два модела :):) ...може би ще махнат стереожака
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още