IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпуснаха 12 млн. лв. за надграждане на електронното правителство

Срокът за изпълнението на проекта е 18 месеца, целта е улесняване на достъпа на гражданите и бизнеса до електронни услуги

13:34 | 06.06.11 г.
Отпуснаха 12 млн. лв. за надграждане на електронното правителство

12 млн. лв. ще бъдат отпуснати от управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет" за проектното предложение на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията „Подобряване на административното обслужване на потребителите чрез надграждане на централните системи на електронното правителство", съобщиха от Министерството на финансите.

Срокът за изпълнението на проекта е 18 месеца. Целите са намаляване на разходите на администрациите, по-ефективно публично управление, както и улесняване на достъпа на гражданите и бизнеса до електронни услуги.

Очаква се да бъде създаден регистър за електронна идентичност на потребителите и базови инфраструктурни електронни услуги, да бъде внедрена централна документооборотна система и да се създаде централизирана система за мониторинг и управление на информационната сигурност и оперативна съвместимост.

Предвидено е бенефициентът да създаде централизирана система за управление на комуникационната и хардуерна инфраструктура и да усъвършенства портала на електронното управление, предоставящ информация чрез различни комуникационни канали. Очаква се най-малко 5 администрации да бъдат интегрирани към централната система за мобилна (SMS) нотификации и информационно-справочна дейност за гражданите и бизнеса.

През последните две работни седмици бяха разплатени над 1,5 млн. лева по проекти, финансирани по ОП „Административен капацитет". Бенефициенти по проектите са Националната агенция за приходите, общините Земен, Смолян, Белово и Монтана, както и две неправителствени организации - КТ „Подкрепа" и Съюзът на слепите в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още