IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристическата камара обучава младежи от съседни страни с евросредства

В края на пребиваването си у нас те ще получат европейски сертификат за преминаване на стаж по програмата "Младежта в действие"

15:58 | 29.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Туристическата камара обучава младежи от съседни страни с евросредства

Изпълнена е първата част на проект, осъществяван от Българска туристическа камара, за обучение на млади хора от съседни страни с намерения за кариера в туристическия бранш, съобщи за Investor.bg председателят на камарата проф. Цветан Тончев. Проектът е с название „Младежта в действие - доброволческа служба в туризма“ и се финансира по европейската програма „Младежта в действие“. Бенифициент по проекта е Българската туристическа камара, която е сертифицирана за работа по тази програма. 

Общата стойност на проекта е около 40 хил. евро и се покрива изцяло с европейски пари. Осъществяването му е започнало на 9 юли и ще приключи на 30 септември.

За тези три месеца 20 млади хора от Сърбия, Румъния и Турция (повечето студенти) ще преминат наблюдение и кратък стаж през всички етапи на хотелиерската и туроператорската работа, посочи Тончев. Стажът включва разнообразни дейности, като се започне от почистването на хотелите, през готварството, мениджърската работа, организацията на културни мероприятия и др., допълни Тончев.

По време на пребиваването си у нас потенциалните бъдещи хотелиери се запознават на място и с културните и исторически забележителности на страната. В края на пребиваването си те ще получат европейски сертификат за преминаване на стаж по програмата.

Средствата от проекта покриват престоя на кандидат-хотелиерите в хотел Кранево (вкл. нощувки и храна), транспорта и стажа им (след съответния отчет от страна на Туристическата камара). 

Целта на изпълнението на подобни проекти е да бъдат улеснени бъдещите хотелиери и ресторантьори в усвояване на професията, обясниха от камарата. Положителен ефект имат и придобитите по време на обучението впечатления на младите хора от България, което е важно за популяризирането й като туристическа дестинация в техните страни, подчерта председателят на Туристическата камара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още