IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужди студенти се обучават с евросредства по проекти на Туристическата камара

Проектите се финансират от европейската програма „Младежта в действие" и целят популяризиране на страната ни като туристическа дестинация

10:14 | 20.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Чужди студенти се обучават с евросредства по проекти на Туристическата камара

Българската туристическа камара успешно изпълнява проекта си за обучение в Банско на млади хора от съседни страни с намерения за кариера в туристическия бранш, съобщи за Investor.bg  председателят на камарата проф. Цветан Тончев. Проектът е на стойност 25 хил. лева и почти изцяло се финансира по европейската програма „Младежта в действие“.

Бенифициент по проекта с наименование „Доброволческа служба в туристическата анимация“ е Българската туристическа камара, която е сертифицирана за работа по посочената европейска програма.

През периода от началото на февруари до края на април общо 20 студенти от Гърция и Турция преминават практическо обучение в областта на туризма, наблюдавайки, а и включвайки се в голяма част от етапите на хотелиерската работа, обясни Тончев. На студентите по проекта се осигуряват безплатни храна и нощувки, а също и по 130 лв. на месец.

Стажът включва разнообразни дейности, като се набляга на организацията на културни мероприятия и забавления за туристите. Освен това евентуалните бъдещи хотелиери се включват за кратко и при почистването на хотелски стаи, в готварство и други.

По време на стажа чуждестранните студенти с интереси в хотелиерството имат възможност да посетят и други зимни курорти и да се запознаят с наши културни и природни забележителности.  

По думите на Цветан Тончев, придобитите у нас познания за хотелиерския бизнес освен че ще са полезни на чуждестранните студенти, ще ги направят лобисти на нашата страна като много интересна туристическа дестинация.

Именно по тази причина се планира реализирането през лятото и на друг подобен проект, но в курорта „Слънчев бряг“. Предвижда се общо 30 студенти от Сърбия, Турция и Румъния да изкарат своеобразен стаж в нашия морски курорт за периода от началото на юни до края на август. Стойността на този проект, който също ще бъде финансиран основно по европейската програма „Младежта в действие“, е общо около 50 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още