IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетът отпуска 15 млн. лв. за АЕЦ „Козлодуй“ и за туристическа реклама

Предоставят се още 10 млн. лв. за извеждане на старите реактори от експлоатация

11:52 | 03.07.12 г.
Бюджетът отпуска 15 млн. лв. за АЕЦ „Козлодуй“ и за туристическа реклама

Министерството на икономиката и енергетиката получава допълнително 15 млн. лв. от бюджета, които се разпределят за дейностите по изваждане от експлоатация на старите реактори на АЕЦ „Козлодуй“ и за туристическа реклама.

Постановлението на Министерския съвет влиза в сила от днес с обнародването му в „Държавен вестник“.

10 млн. лв. от сумата ще се използват за прехвърлянето на активи от първи и втори блок на ядрената централа към съответните съоръжения, необходими за управление на радиоактивните отпадъци в държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

Останалите 5 млн. лв. са ориентирани за туристическа реклама, тъй като заложените 3 млн. лв. по бюджета на министерството за тази година са твърде ограничени, поясниха от министерството на икономиката.

Извън бюджетните 8 млн. лв., които ще отидат за реклама на българския туризъм през тази година, ведомството разчита и на средства по оперативна програма „Регионално развитие“.

Така общият ресурс през 2012 г. достига 22,8 млн. лв., което е с 4,4% повече от миналогодишния, съобщиха още от икономическото министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още