IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черноморец получава близо 10 млн. лв. за обновяване на пристанището

Ще бъдат изградени модерни съоръжения за първа продажба на риба по оперативна програма „Рибарство"

13:45 | 18.07.13 г.
Черноморец получава близо 10 млн. лв. за обновяване на пристанището

Близо 10 млн. лв. европейски средства ще получи Черноморец при изпълнението на проект за инвестиции в съществуващо рибарско пристанище на града, съобщиха от община Созопол.

Днес изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури” Драгомир Господинов и кметът на Созопол Панайот Рейзи са подписали договор за бъзвъзмездната помощ. 

Проектът ще се изпълнява по оперативна програма „Рибарство" по мярката за инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища.

Разширението, модернизацията, реконструкцията на пристанището и изграждането на модерно място за първа продажба на риба е основната цел на проекта за пристанището в Черноморец. С реализирането му ще бъдат ремонтирани съществуващите и действащи, изградени преди години съоръжения за приставане на рибарски лодки и малки плавателни съдове в района на съществуващия пристан “Черноморец”.

Проектът ще продължи две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още