IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплатени са една трета от договорените средства по ОП “Рибарство"

Обмислят промени в наредба за финансирането на рибарските групи, заради риск от загуба на еврофинансиране по това направление

13:13 | 26.07.13 г.
Изплатени са една трета от договорените средства по ОП “Рибарство"

Изплатени са около една трета от договорените средства по оперативна програма “Рибарство” към 22 юли 2013 година. Над 181 млн. лв. са договорени и над 63 млн. лв. са изплатени.

Това съобщи в Пловдив зам.-министърът на земеделието Валентина Маринова при откриването на изнесено заседание на  Комитета за наблюдение на програмата.

Маринова посочи, че е необходимо да се навакса изоставането в оперативната програма и това трябва да стане със съвместни усилия на министерството и браншовите организации от сектора.

Тя и делегация на Европейската комисия са се срещнали с представители на 6-те местни инициативни рибарски групи, за да обсъдят проблемите при усвояването на евросредства.

Маринова е обещала да бъде променена наредбата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярката “Развитие на рибарските области”, която създава трудности на рибарските групи.

Необходимо е да стартират повече проекти по ос 4 – за развитието на рибарските групи, е заявил Франгискос Николиан, началник отдел в ГД “Морски въпроси и рибарство” към ЕК.

Точно по това направление има риск България да загуби еврофинансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още