IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва строителството на обходния път на Монтана

Проектът, чиято стойност е над 46,5 млн. лева, се изпълнява по ОП "Транспорт"

14:43 | 27.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Започва строителството на обходния път на Монтана

Започва изграждането на обходен маршрут на Монтана, стана ясно след официалното подписване на договора за възлагане на строителството. Проектът е на стойност 46,57 млн. лева (с ДДС) и се изпълнява по ОП "Транспорт", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Изпълнител на строителните работи е Обединение "Обход Монтана", в което участват софийската „Трейс Груп Холд” АД и „Пи Ес Ай“ от Стара Загора. Строителният надзор ще осъществи Обединение „ЕН АР – ИНФРАМ - 2”, в което участват „ЕН АР КОНСУЛТ” от Хасково и пражката „ИНФРАМ”. Стойността на договора е 1,51 млн. лева с ДДС.

Общата дължина на участъка е 12,452 км. Проектът включва изграждането на 4 пътни възела, 7 подлеза, 2 надлеза, мост над река Огоста, железопътен надлез и др. Срокът за изпълнение е 480 календарни дни (16 месеца).

Обектът е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор №ІV и е отсечка от участъка Видин – Ботевград. По път Е-79 се осъществяват транспортните връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция.

С пускането в експлоатация на втория мост над р. Дунав при Видин - Калафат се увеличат транзитните потоци в Северозападна България, като направлението ще се използва по-интензивно като най-къс маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.

Началото на проекта беше дадено на официална церемония по подписване на договора за строителство. Под документа подписи сложиха новият председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков и от името строителя договора подписа Цветан Цонев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още