IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП: Софийският завод за боклук е рисков проект

300 млн. евро могат да бъдат загубени заради всички проекти, при които има забавяне в процеса на изпълнение, според червения депутат Деница Златева

12:31 | 29.08.13 г. 1
БСП: Софийският завод за боклук е рисков проект

Софийският завод за боклук и Северната скоростна тангента са в списъка на рисковите проекти с европейско финансиране. Този коментар направи депутатът от БСП Деница Златева в ефира на ТВ7. Златева е зам. -председател на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, припомнят от пресцентъра на левицата.

Освен тези обекти в документацията ни в Европейската комисия (ЕК) са записани още няколко проекта с европейско финансиране, за които има опасения, че може да бъдат загубени до 300 млн. евро.

„Рискови проекти означава, че трябва да се положат допълнителни усилия от страна на българските институции, така че тези пари да не бъдат загубени“, обясни още Златева.

Що се отнася до завода за третиране на отпадъците на столицата имаше забавяне на процеса за избор на изпълнител, припомни още „червеният“ депутат. Тя очаква Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по казуса, но освен това е важно и Столичната община, и управляващият орган да обединят своите усилия, така че този проект да бъде реализиран, защото потърпевши са всички жители на София.

Златева направи коментар и по отношение на някои от приоритетните проекти на правителството за новия бюджетен период. Сред тях е оставащият лот на магистрала „Струма“ в Кресненското дефиле.

Тя подчерта, че е необходимо определянето на приоритети и посочи като слабост управлението на ОП „Околна среда“ - към момента са договорени 151% от средствата, но към 31 юли са разплатени само 28% от договорените пари по тази програма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Настоящото правителство е рисков проект на Станишев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още