IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има сигнали от ЕК, че ще позволят замразяване на акциза за природния газ

От 1 януари 2014 година акцизът за природния газ, използван за моторни средства, трябва да се увеличи от 0,85 лева на 5,10 лева

19:32 | 21.11.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Има сигнали от ЕК, че ще позволят замразяване на акциза за природния газ

Има становище от ЕК, че увеличаването на акцизите на природния газ за транспортните средства не е държавна помощ. От Брюксел обаче допълват, че това не е крайното становище и все още изчакваме отговор на нотификацията за замразяване на увеличаването на акцизите на горивата за срок от шест години.

Това стана ясно по време на дебатите по второ четене на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) в комисията по бюджет и финанси към Народното събрание.

В момента размерът на акциза е 0,85 лева за гигаджаул, а от 1 януари 2014 година трябва да бъде 5,10 лева, според Договора за присъединяване на България в ЕС. Промяната беше одобрена от Министерския съвет, но същевременно беше изпратено и искане до Брюксел за отлагане на това задължение.

В кодекса ще бъде вписана точка, че ако комисията не разреши замразяването на акцизите на природния газ за моторните превозни средства, стойността на акциза ще бъде увеличена от датата на акта на ЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
ЕК са *** които ще съсипят всичко в Европа! Не стига че нищо не разбират ами и много "управляват" :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още