IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващият орган на ОП "Околна среда" е с нов ръководител

Скоро ще излезе и докладът от одита на Сметната палата във връзка с дейността на органа в периода 2009 - 2013 година

16:23 | 26.06.14 г.
Управляващият орган на ОП "Околна среда" е с нов ръководител

Яна Георгиева временно ще ръководи Управляващия орган по ОП „Околна среда”, съобщи министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов, цитиран от БТА. Георгиева заменя изпълняващия длъжността Спиридон Александров, който от своя страна замести Малина Крумова.

Справка на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) показва, че Яна Георгиева досега е заемала поста началник Отдел "Програмиране и планиране" към Главна дирекция "ОП "Околна среда" в министерството.

„Търсим експертност, която и ЕК цени. Това е бързо решение, под формата на изпълняващ длъжността”, коментира министърът и се ангажира до месец да обяви открит конкурс за избор на ръководител на институцията.

Припомняме, че Европейската комисия спря изплащането на парите по програмата заради открити технически грешки, свързани с проектите.  Основен приоритет в работата на новия министър ще бъде възстановяването на тези плащания.

"Това са свободни пари за българския бизнес, ресурс, който е крайно необходим. Имаме постоянен и много интензивен контакт с ЕК", коментира още Анастасов.

Той обясни още, че „съвсем скоро” ще излезе и одитния доклад на Сметната палата във връзка с дейността на Управляващия орган в периода 2009 – 2013 година

"Видяхме вече предварително какви грешки има допуснати и какво  бързо трябва да се направи, за да възстановим нормалната работа  на програмата. Другото е обект на политически дискусии, които  може да са малко по-неприятни, не и за нас, при всички случаи,  но ние не бихме ги подхванали. В случая ни интересува  националният интерес", посочи министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още