IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пречиствателната станция във Видин ще бъде довършена с 22 млн. лв.

Подписан е договорът за втората фаза на проекта

14:56 | 11.08.16 г.
Пречиствателната станция във Видин ще бъде довършена с 22 млн. лв.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Видин Огнян Ценков подписаха договор за втората фаза на проекта за доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води в града, съобщава БТА.

Проектът е вторият етап от изграждането на водния цикъл във Видин.

Финансирането за тази фаза е в размер на 22 млн. лева, от които близо 18 млн. лева е безвъзмездна помощ, осигурена по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". 

Цялата инвестиция по проекта за изграждане на воден цикъл във Видин е 72 млн. лева, от които 50 млн. лева са инвестирани през първата фаза, а 22 млн. лева са средствата, отпуснати за доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

От миналия програмен период 2007 – 2014 година осем големи водни проекта останаха недовършени. Наложи се те да бъдат фазирани, за да бъдат достроени с пари от новата оперативна програма. Това са проекти на общините Банско, Видин, Враца, Златни пясъци, Раднево, Тервел, Шумен и Ямбол.

През предишния програмен период в Северозападна България са изградени по ОП "Околно среда" 11 пречиствателни станции, 4 регионални системи и са инвестирани общо 615 милиона лева, съобщи екоминистърът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още