IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва набиране на проекти по програмата за сътрудничество с Македония

Набирането на проектни предложения по програмата започва в понеделник, а предвидените средства са общо 4,1 млн. евро

15:47 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Започва набиране на проекти по програмата за сътрудничество с Македония

От 14 септември (понеделник) започва набирането на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Програмата е част от Инструмента за предприсъединителна помощ. Общият й бюджет за периода 2007 – 2009 г. е 7,8 млн. евро, като по поканата за набиране на предложения, която влиза в сила от понеделник, са предвидени 4,1 млн. евро. Отпусканите суми за отделни проекти ще бъдат между 10 хил. евро и 300 хил. евро.

По програмата за сътрудничество между България и Македония ще бъдат финансирани проекти, насочени към укрепване на устойчивото икономическо развитие в граничната зона, насърчаване на социалното сближаване и трансграничното сътрудничество, развитие привлекателността на региона и подобряване на качеството на живот.

По програмата могат да кандидатстват местни, регионални или национални власти, национални и регионални агенции, администрации на природни паркове, здравни заведения, културни институции, обществени центрове, регионални агенции по заетост, неправителствени или нестопански организации, образователни институции, еврорегиони и други.

Задължително условие за всеки проект е да има поне един партньор от всяка страна на граничния регион, а водещият партньор да е регистриран в допустимия пограничен район между България и Македония поне 12 месеца преди подаването на проектните предложения.

Избираемият район от българска страна обхваща всички общини от областите Благоевград и Кюстендил. От македонска страна това се регионите Североизточен, Югоизточен и Източен.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 14 декември 2009 г.

В края на миналата седмица пък стартира набирането на проекти по програма за сътрудничество с друга наша съседка - тази с Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още