IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стотици фенове на Apple и робот посрещнаха новия iPhone

Анализаторите очакват компанията да успее да продаде между 12 и 13 млн. броя от телефона си през първия уикенд

09:40 | 25.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Роботът Луси също бе на опашка пред магазин в Сидни. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Роботът Луси също бе на опашка пред магазин в Сидни. Снимка: Ройтерс

Новият iPhone 6s и 6s Plus се появиха в магазините в петък, като стотици фенове на марката и дори робот посрещнаха новите телефони в Сидни за началото на глобалните продажби, предава Ройтерс.

Анализаторите очакват базираната в Купертино, Калифорния, компания да успее да продаде между 12 и 13 млн. броя от телефона си през първия уикенд. При пускането на  iPhone 6 през миналата година бяха продадени 10 млн. броя, но тогава Китай – най-големият пазар на смартфони в света, бе изключен от първата вълна на продажбите.

Сред първите, които успяха да вземат новия iPhone в студения и дъждовен Сидни, бе и робот на име Луси, който е направляван дистанционно от маркетинг експерта Луси Кели. 

„Аз очевидно трябва да съм на работа и имам да уреждам куп неща, така че не мога да си позволя да прекарам два дни на опашка. Ето защо шефът ми на работа ми предложи да взема един от нашите роботи и да го използвам да ми пази мястото на опашката“, пояснява тя чрез връзка с  iPad, монтиран на „главата“ на подвижния робот.

Фенове на Apple в целия свят – от Сан Франциско до Лондон и Сидни, се редяха на опашки от няколко дни, за да са сред първите, снабдили се с новите апарати. По-рано този месец технологичният концерн обяви, че предварителните поръчки са напът да минат рекорда от миналата година.

"Реакцията на потребителите към iPhone 6S и iPhone 6S Plus е много позитивна и предварителните поръчки този уикенд бяха много силни по целия свят“, коментира говорителят на концерна Труди Мюлер. По думите ѝ търсенето на по-големия iPhone 6S Plus е „изключително силно“.

Apple се възползва от инерцията, запазена от бума в продажбите на миналогодишните iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Въпросът, който стои пред компанията, е дали ще успее да поддържа толкова силно търсене и на най-новите си телефони.

Анализаторите коментират не само това, което Apple казва, но и всичко, което премълчава. Миналата година компанията заяви, че е получила заявки за 4 млн. смартфона в първите 24 часа от старта на поръчките. През тази година компанията не е обявявала подобни данни.

Тони Саконаги, анализатор на Sanford C. Bernstein, твърди, че пропускането на данните за представянето през първия ден повдига въпроса дали първоначалните поръчки тази година не са по-ниски от миналогодишните. Apple отказва да коментира твърденията на Саконаги.

Флагманът на Apple – iPhone, генерира почти две трети от приходите на американския гигант през последното тримесечие. Пуснатият на пазара през 2007 г. iPhone е най-добре продаваният продукт на Apple досега. 

Вижте повече в галерията на Investor.bg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още