IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК потвърди, че Обединение „Хут–Станилов” ще строи завод за боклук в София

Според комисията при провеждане на конкурса са изпълнени всички изисквания, зададени в документацията

11:51 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК потвърди, че Обединение „Хут–Станилов” ще строи завод за боклук в София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) счита за неоснователна жалбата на класирания на второ място участник в процедурата за определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Проектиране и строителство на завод за механично-биологично третиране на отпадъци на площадка „Садината”, съобщиха от КЗК.

Процедурата по избор беше открита през септември 2009 г. с решение на столичния кмет.

Решението на комисията по жалбата на класирания на второ място Консорциум „Садината-МБТ” е взето, след като e разгледана подробно офертата на класирания на първо място участник - Обединение „Хут–Станилов” - и е установено, че са изпълнени всички изисквания, зададени в документацията, посочват от КЗК.

Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбите на Консорциум „Садината-МБТ”, гр. София, Консорциум „Сиес-Балканстрой Садината”, гр. София, Консорциум „Данеко/Валмекс-Садината-МБТ” ДЗЗД, „Алпине Бау” ГмбХ, Австрия, срещу заповед от 21 юни 2010 г. на кмета на Столична община за класиране на участниците и определяне на изпълнител на открита процедура за възлагане „Проектиране и строителство на завод за механично-биологично третиране на отпадъци на площадка „Садината”, съобщават още от КЗК.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд (ВАС) в 14-дневен срок при желание от страна на жалбоподателите.

В началото на юли КЗК отхвърли две искания за спиране на процедурата при конкурса за строител на завод за преработка на софийския боклук, подадени от участници в конкурса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още