IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов проблем с новите паспорти - бланките свършват

От Сименс не са доставили поръчаните от МВР 300 хил. корици за задгранични паспорти

21:10 | 17.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Нов проблем с новите паспорти - бланките свършват

МВР е изправено пред нов проблем с издаването на новите документи за самоличност. Този път той е свързан с недостига на бланки за задгранични паспорти, което може значително да забави изпълнението на подадените заявки.

Това стана ясно от изказване на заместник-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров, съобщава Dnes.bg. По неговите думи изпълнителят на поръчката продължава да бъде некоректер и министерството ще му потърси отговорност.

 

До 30 май от „Сименс” е трябвало да доставят 400 000 корици за задгранични паспорти. Два месеца и половина след крайния срок обаче са доставени 393 хиляди.

Заради отпускарския сезон, който хората използват, за да си заявят издаването на паспорт, МВР е направило поръчка за още 300 хиляди корици, до момента от тях не е доставено нищо.

В опит да разреши проблемът вътрешното министерство се срещна с изпълнителите на 9 август.

"Фирмата декларира готовността всяка седмица от 17-и, от днешния ден, всеки вторник да ни доставя по 35 хиляди корици за паспорти. Само два дни след това в нарочно писмо ни информираха, че няма да могат да доставят 35 хиляди, ще доставят 20 хиляди. На следващия ден, на 13-и, ми се обадиха по телефона, че повече от 9 хиляди не могат да предоставят", допълни Димитров.

И последно обещаните от фирмата 9 хиляди корици още не са доставени. Това поставя вътрешното министрество в тежката ситуация да не може да изпълни и заявените вече паспорти.

Павлин Димитров дори призна, че заради проблемите с липсващите бланки за паспорти директорът на Български документи за самоличност Мария Костадинова е с влошено здраве.

"Вече пети ден е в интензивното отделение на нашата болница. Защото г-жа Костадинова не успя да преодолее напрежението, не успя да преодолее отговорностите не на МВР, а на фирмата изпълнител и получи много тежка хипертонична криза.

Това са резултатите от ангажиментите, които фирмата изпълнител, ще я назова – фирмата „Сименс” – и в момента, колкото и да не ми е приятно, ще обявя, че комуникацията вече е много трудна, представителите не желаят да коментират отговорностите си и задълженията си към нас".

От МВР са категорични, че търпението им е изчерпано и вече ще търсят неустойки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
madcow
преди 13 години
"От МВР са категорични, че търпението им е изчерпано и вече ще търсят неустойки."Тяхното търпение е изчерпано?! Изхарчиха кой знае колко от НАШИТЕ пари за глупавата им биометрична система, НИЕ чакаме на опашки, без да коментирам *** българи в чужбина дето си чакат паспортите по половин година.Смешници...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още