IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Покровителствани фирми няма

Премиерът заяви, че записите на разговорите между Танов, Дянков и Горанов имат за цел да се влоши имиджа на България

09:56 | 06.01.11 г. 9
Б. Борисов: Покровителствани фирми няма

Бойко Борисов има доверие и на вътрешния министър Цветан Цветанов, и на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Това заяви министър-председателят пред bTV по повод изнесените вчера разговори между Ваньо Танов и Симеон Дянков.

Той каза, че не се съмнява в лоялността и на Цветан Цветанов, и на Ваньо Танов.

Според премиера изнасянето на разговорите е насочено не към правителството, а към имиджа на страната, тъй като става броени дни преди проверката за Шенген. "Въпреки тези атаки в най-неподходящото време за България, аз и правителството ще положим сериозни усилия и мисля, че през септември ще можем да се поздравим с Шенген."

На въпрос дали е ядосан на някои от участниците в изнесените разговори, Борисов каза: "Ядосан съм на това, че мрънкат".

Той заяви категорично, че ще провери твърденията за покровителство на фирми от страна на МВР и ако действително има такива неща, отговорните ще си понесат последствията. "Дали е Цветанов, дали е Дянков, дали е Танов - мен не ме касае", категоричен е премиерът.

"Ваньо Танов вчера два часа беше в моя кабинет и такива неща, каквито се цитират в СРС-тата, не е казвал", каза още той.

По думите на Борисов покровителствани фирми няма. Премиерът изложи виждането си, че за пресичане на корупцията във висшите ешелони на властта всички трябва да бъдат контролирани и не да се обичат помежду си, а да работят.

Борисов обвини хората, изнесли информацията, че източникът им е неясен. Според него трябва прокуратурата да се произнесе и тогава да се правят изводи. "Какво лошо има да се подслушват министри, заместник-министри или шефове на агенции? Когато има подозрение към някого, който и да е, дори по сигнал от медиите, службите са длъжни да направят проверка".

На въпрос дали по този  начин не се нарушават личните права на хората, премиерът отговори: "Няма лични права за министрите, заместник-министрите, шефовете на агенции, премиера и т.н.". Той уточни, че СРС се ползват само с прокурорска проверка и разрешение от съдия.

"Аз не искам моите министри да правят завери помежду си, да са приятели. Аз искам те да са в напрегнати отношения, само така може да се спре контрабандата", заяви Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 12.09.22 г.

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Ти в кой век живееш ? С какво образование си? такива расъждения са имали сигурно Сталин и Хитлер...а от по ново време Кубинския и Китайски вожд. Знаеш ли че сме 2011 год и България е член на ЕС...Имаш ли си и най-малка представа думите които цитираш "корумпирано", "Рушветчийско" и т.н. и това кой си плаща и кой не данъците каква връзка имат с гражданските права и задължения? Кой определя кои са "гражданите"?? На кого си "делегирал" това право.., че да говориш кой има право да "зее"?! Доколкото знам се казва , че "зее врата"..а ако ти смяташ, че човешките същества "зееят" моля те да говориш за себе си, а не да обощаваш за другите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
VicKing
преди 13 години
След като подчинените му твърдят че има, значи покровителя е ясен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 0
global_dj
преди 13 години
Абсолютно! Подкрепям това мнение и точно там е проблема наистина! Дай и после искай! А иначе ввтини номера на опозицията, и горките са толкова зле - вместо да помагат на партиите за европеизирането на държавата ни, те само пречат на управляващите, и затова 20 години и още сме в т.нар. "преход"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
JasonBourne
преди 13 години
Да няма, да няма....колко да няма?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 0
IMRO
преди 13 години
Гражданските права вървят ръка за ръка с граждански задължения - да си плащаш данъците и да спазваш законите - което българите в основната си част НЕ правят. Когато една голяма част от населението на една страна е или корумпирано, или лесно корумпируемо, или корумпиращо (рушветчийско), е необходим изключително строг контрол в продължение на много години, за да има пълна подмяна на манталитета на "гражданите".А в тая връзка в България "гражданите" са доста малък процент от населението. Първо трябва да си изпълняваш задълженията, преди да зееш, че имаш права.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 11
dakl
преди 13 години
А самият б.Б. колко срина и срива имиджа на България с непремерените си действия и приказки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 12
jamiemirror
преди 13 години
"Какво лошо има да се подслушват министри, заместник-министри или шефове на агенции? Когато има подозрение към някого, който и да е, дори по сигнал от медиите, службите са длъжни да направят проверка".На въпрос дали по този начин не се нарушават личните права на хората, премиерът отговори: "Няма лични права за министрите, заместник-министрите, шефовете на агенции, премиера и т.н.". Той уточни, че СРС се ползват само с прокурорска проверка и разрешение от съдия."Аз не искам моите министри да правят завери помежду си, да са приятели. Аз искам те да са в напрегнати отношения, само така може да се спре контрабандата", заяви Борисов.Само това е достатъчно да сме наясно че живеем в полицейска държава където гражданските права не струват пукната пара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 11
madcow
преди 13 години
Само имиджа му е в главата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 10
optional
преди 13 години
а дали наистина е така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още