IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяват загражденията по границата с Турция с държавни средства

Министърът на земеделието вече бил разговарял по въпроса с премиера, вчера имаше изказвания, че за целта ще искаме пари от ЕС

18:50 | 18.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Възстановяват загражденията по границата с Турция с държавни средства

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че вече е разговарял с премиера Бойко Борисов за възстановяване на загражденията по границата с Турция във връзка с епидемията от шап, съобщиха от земеделското министерство. 

Възстановяването на загражденията ще започне с държавни средства веднага след ликвидирането на огнището от шап в Резово. Предстои въпросът да се обсъди и с областния управител на Бургас Константин Гребенаров.

Министър Найденов посети село Резово, за да провери мерките, които се предприемат срещу шапа.

Той съобщи още, че концесионерите на ловни полета няма да получават никакви компенсации заради шапа, тъй като стопаните на дивечовъдни или ловни стопанства могат да се застраховат. Забраната за лов е нещо нормално и когато има такива заболявания, ловът не може да бъде разрешен, коментира министърът.

Днес в Брюксел ветеринарни инспектори обсъждат шапа в България и африканската чума в Русия, информира още министър Найденов.

В понеделник директорът на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов обяви, че страната ни ще поиска средства от ЕС, за да бъдат възстановени загражденията на границата с Турция.

В момента има заграждения по 29 км от границата ни с Турция, която е дълга общо 143 км.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още