IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш шеф на БДЖ с обвинения за нарушения в договори за над 120 млн. лв.

Христо Монов е обвинен основно, че е сключил съзнателно неизгодна сделка за 30 рециклирани вагона

17:34 | 14.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Бивш шеф на БДЖ с обвинения за нарушения в договори за над 120 млн. лв.

"Проверката, която направихме (б.р. – срещу бившия шеф на БДЖ Христо Монов), констатира изключително груби нарушения“, обяви в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков в отговор на въпрос за повдигнатото обвинение срещу ексшефа на железниците, съобщи Dnes.bg.

Преди ден стана ясно, че е готов обвинителният акт срещу Монов заради договора за доставката на 30 рециклирани спални вагона от Германия. Обвинението е, че Монов съзнателно е сключил неизгодна сделка с компанията "Арвекс".

По думите на министър Цветков "това е една изключително грозна сделка, при която БДЖ ЕАД е ощетена с десетки милиони лева“. Той уточни, че в БДЖ миналата година е извършен пълен одит на всичко, което е правено през последните три години.

"Проверката констатира, че договори за над 120 милиона лева са сключени в нарушения. Не случайно финансовото състояние на железниците е такова в момента“, възмути се министърът.

"Фактът, че на Христо Монов е повдигнато обвинение и че делото влиза в съда, само говори, че проверките са обективни и говорят колко сериозно е ощетена компанията БДЖ“ коментира още Цветков.

Той даде пример, че са купувани костюми за по над 300 лева единия и шуби за по 200-300 лева, които „сигурно струват в пъти по-малко“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още