IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Коелю: Ако от утре българските граници станат външни на ЕС, ще бъда спокоен

България е изпълнила 90% от препоръчаните неотложни мерки по Шенген, останалите ще бъдат изпълнени до края на февруари

14:20 | 24.02.11 г. 1
<p>&nbsp;<font size="4">Карлуш Коелю посети ГКПП &bdquo;Капитан Андреево&ldquo;, снимка: БТА</font></p>

 Карлуш Коелю посети ГКПП „Капитан Андреево“, снимка: БТА

Ако от утре българските граници станат външни граници на Европейския съюз, лично аз ще бъда абсолютно спокоен и ще чувствам сигурност. Това каза докладчикът по "Шенген" в Комисията по граждански свободи, правосъдие и
вътрешни работи в ЕП Карлуш Коелю, съобщи БТА.

Коелю посети граничния пункт Капитан Андреево, за да се запознае на място с изпълнението на препоръките към страната ни за "Шенген". Той бе ридружаван от заместник-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев.

Карлуш Коелю отбеляза, че е изключително доволен от контрола, който се осъществява на българските граници и е впечатлен от компетентността на персонала, както и от нивото и качеството на оборудването на границата. По думите му в някои области оборудването на българските граници е много по-добро, отколкото в други държави, които вече са членове на Шенген.

Евроекспертът каза това с уговорката, че визитата му в страната ни все още не е приключила, а и има някои оценки, които са планирани за следващия месец, така че все още не е моментът да прави финално изявление.

Според заместник-министър Георгиев страната ни е изпълнила 90 на сто от препоръчаните неотложни мерки, а останалите ще бъдат изпълнени до края на февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 4
speaker
преди 13 години
Как си вярва човечецът само :-). Ние сами не си вярваме, та те ще ни вярват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още