IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Досега 96 хил. фирми са подали данъчните си декларациите по интернет

След два дни изтича срокът, в който може да се ползва отстъпка от 1%

12:56 | 29.03.11 г.
Досега 96 хил. фирми са подали данъчните си декларациите по интернет

Общо 96 хиляди фирми са подали декларациите си за облагане с корпоративен данък по интернет досега, съобщават от Националната агенция по приходите (НАП). Заради това, че са изпратили своите формуляри по този начин, те ще получат отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък за 2010 г. (но не повече от 1000 лв).

Остават два дни, в които всички желаещи могат да се възползват от това облекчение, защото крайният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича в четвъртък, на 31 март.

Декларация за облагане с корпоративни данъци подават всички търговски дружества, независимо от това дали са осъществявали дейност през 2010 г. Фирмите, които не са извършвали дейност през миналата година, подават специална декларация – образец 1010а. Те не подават годишен отчет за дейността.

Декларацията за облагане с корпоративни данъци се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалната дирекция на НАП по регистрация.

От днес до края на данъчната кампания кол центърът на приходната агенция ще работи с удължено работно време – от 8,00 до 18,30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още