IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще проучва веригата "зърно-брашно-хляб"

Целта е да се предложи пакет от мерки или да бъдат открити нарушения на правилата за конкуренцията

15:16 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК ще проучва веригата "зърно-брашно-хляб"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще прави секторен анализ, в който ще бъде проучена конкурентната среда на взаимосвързаните пазари по веригата „хлебно зърно – пшенично брашно – масов пшеничен хляб”, съобщиха от комисията.

Целта е да се анализират специфичните проблеми за конкуренцията на съответните взаимосвързани пазари с оглед предлагането на пакет от мерки или пък образуването на производства за евентуално извършени нарушения на Закона за защита на конкуренцията.

Доколкото цената на хляба е в пряка зависимост от движението на цените на влаганата суровина – хлебната пшеница и брашното, проучването ще проследи състоянието на свързаните пазари по цялата производствена верига.

Дори и да са налице обективни икономически условия, обуславящи увеличението на цената на хляба, то това увеличение следва да се осъществи автономно от всеки участник на пазара, в резултат на негово независимо решение, взето в условията на ефективен конкурентен натиск, посочват от КЗК.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още