IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливат държавната лотария с тотализатора

Архивите, пасивите и другите права и задължения на лотарията ще се поемат от спортния тотализатор

09:44 | 20.04.11 г.
Сливат държавната лотария с тотализатора

Държавното предприятие "Държавна парично-предметна лотария" да се влее в Български спортен тотализатор, гласува парламентът окончателно с промените в закона за хазарта. Вносители са депутати от ГЕРБ.

Предвижда се печалбите от хазартни игри, плащани в брой, да се ограничат до 15 000 лв. В момента законът разрешава до 30 000 лв.

Архивите, пасивите и другите права и задължения на лотарията ще се поемат от спортния тотализатор.

Депутатите решиха разрешенията за организиране на хазартни игри, издадени от държавната парично-предметна лотария, да запазят действието си за срока, за който са издадени. За преиздаването им, след изтичане на валидността, няма да се заплащат такси.

Лотарията не може да задоволи потребностите си в собствени пунктове и сграден фонд, а сливането ще доведе до функционирането на единен държавен хазартен оператор, чиято основна цел е да подпомага физическото възпитание и спорта, са мотивирали предложението си вносителите. Те очакват реалните резултати от преструктуриране да бъдат постигнати през второто полугодие на 2011 г.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още