IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ увеличи приходите си от товари с 3,6 млн. лв. за първото тримесечие

Данните показват, че има ръст и при превозите през фериботен комплекс Варна с 19%

14:16 | 03.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ увеличи приходите си от товари с 3,6 млн. лв. за първото тримесечие

Холдинг „Български държавни железници” (БДЖ) ЕАД завърши първото тримесечие на 2011 г. с увеличение на приходите от превозени товари с 3,6 млн. лв. спрямо същия период на миналата година, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Данните показват, че има ръст и при превозите през фериботен комплекс Варна с 19%, което е довело и до повишение на приходите и по това „перо“. 

Отчита се и нарастване на пътническите пътувания с бързи влакове по направленията София-Видин–София, София-Благоевград и София-Бургас-София.

В областта на Ро-Ла превозите Холдинг БДЖ разработи технология за превоз на товарни автомобили с железопътен транспорт, съобщават още от транспортното ведомство. Вече са извършени ремонтни дейности на терминал Свиленград за използването му за натоварване и разтоварване на автомобили на собствен ход при необходимост (митнически проверки, технически неизправности и др.).

Разработено е и е съгласувано разписание на блок-влакове за извършване на комбинирани превози между терминалите Халкали (Турция)– Драгоман. Проведени са срещи с ръководството на турските железници и има договореност с турски оператор, който ще оперира на турска и на българска територия. Обявена е открита процедура за наемане на вагони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още