IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалното министерство ще заведе отделен иск за 11 млн. лв.

Министър Тотю Младенов обяви, че ще се търсят компенсации за липсите при ремонта на Дома за социални услуги в Стара Загора от предишния кабинет

09:41 | 10.05.11 г. 1
Социалното министерство ще заведе отделен иск за 11 млн. лв.

Министерството на труда и социалната политика ще заведе отделен иск за възстановяване на липсващите 11 млн. лв. от ремонта на Дома за социални услуги в Стара Загора, които са били разходвани неправомерно от предишния кабинет.

Това съобщи социалният министър Тотю Младенов в сутрешния блок на БНТ, ден след като основният свидетел по делото срещу предшественичката му Емилия Масларова оттегли първоначалните си показания в съда.

Според обвинителния акт Масларова, заедно с управителя на фирма "Стара Загора 2007" и техни помагачи, са присвоили 11 млн. лева лева от отпуснати близо 19 млн. лв. за ремонта на сградата. По случая са обвинени още бившият зам.-министър Димитър Димитров и бившият главен секретар на социалното ведомство Иван Пенев.

„Обвинителният акт и останалите материали по делото са цели 80 тома, което утежнява разглеждането му. Министерството на труда ще търси компенсации за липсващите 11 млн. лв., затова ние ще заведем отделен съдебен иск за тяхното възстановяване“, поясни Тотю Младенов.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Hris0 Hrist0v
преди 13 години
Ей разгеле, тоя министър най-сетне си намери смислено занимание с конкретна значимост и полза за обществото. Да се надяваме, че вложи усилията си тук и ще спре с *** си популистки идеи да вдига пенсиите и заплатите предизборно, та да се хареса на ... е знаете на кого :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още