IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

30 спални вагони за БДЖ ще бъдат произведени в Турция

Цялата поръчка се предвижда да бъде изпълнена до 2013 година

20:12 | 27.05.11 г. 2
30 спални вагони за БДЖ ще бъдат произведени в Турция

30 спални вагона по поръчка на Българските държавни железници ще бъдат изработени в заводите на турските държавни железници в град Адапазаръ, съобщи БНР.

Директорът на българските държавни железници Пенчо Попов и техническият директор Георги Панчев са посетили производствената база. По време на срещата от българска страна са били одобрени предложените проекти за вагоните и практически започва производство им.

Освен от вагоните, българските гости са се интересували от произвежданите в завода дизелови локомотивни композиции и електрическите локомотиви и композиции. Обсъдено е била възможността в бъдеще да бъдат закупени от тях и за Българските държавни железници.

Новите спални вагони ще разполагат с по десет спални кабини, климатици, санитарни възли от т.нар. затворен тип за опазване на околната среда. Във всяка кабина ще има електрически контакт, а вагоните ще разполагат и с по една душкабина. Пет от вагоните ще бъдат пригодени за ползване от лица с намалена подвижност.

Цялата поръчка се предвижда да бъде изпълнена до 2013 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Vessel_ATB
преди 12 години
Еми защото някой извън страната има интерес и плаща на някой в странта ни, който се продава за жълти стотинки, да му оправя сделките. Същото е със стъкларската промишленост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Isumu
преди 12 години
Добре бе п..ки майни защо така при положение, че имаме възможност за собствено производство, а особенно за локомотиви имаме фирми които произвеждат и изнасят!? Защо нашето производство целенасочено се пренебрегва?!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още