IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 28% е намаляла задлъжнялостта на общинските дружества през 2010 г.

Столичният общински съвет прие част от годишните отчети на общинските дружества

14:18 | 23.06.11 г.
С 28% е намаляла задлъжнялостта на общинските дружества през 2010 г.

С 28% е намаляла задлъжнялостта на общинските дружества за 2010 г. спрямо 2009 г. Това съобщи за БТА общинският съветник от БСП Лилия Долджева след днешното заседание на столичния общински съвет.

Общинарите приеха голяма част от годишните отчети на общинските дружества. Гласуването беше съпроводено от едночасова дискусия за състоянието на общинската икономика, като основно внимание беше отделено на транспортния сектор, както и на "Софийски имоти" и "Озеленяване".

Закъсняването с преструктурирането на "Озеленяване" е довело след себе си и влошаване на финасовите резултати на дружеството, но след насрочената от общината прокурорска проверка ще стане известно дали има и други причини за това забавяне, каза Лилия Долджева от БСП.

Проблемите в "Трамкар" и "Озеленяване" нямаше да бъдат допуснати, ако имаше по-голям превантивен контрол, посочи още Долджева, като поиска увеличаването на капацитета на дирекция "Общинска икономика".

Общинският съветник от БСП Георги Свиленски пък поиска оставката на директора на "Озеленяване" Ненко Ненов заради констатираните нарушения от проверката на общината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още