IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирослав Найденов иска да смени шефа на Селскостопанска академия

Изпратиха в прокуратурата одит на Сметната палата за финансовото управление на ведомството

16:49 | 24.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Мирослав Найденов иска да смени шефа на Селскостопанска академия

Агроминистърът Мирослав Найденов иска да бъде сменен председателят на Селскостопанска академия Светла Бъчварова. Причината е в „откритите сериозни нарушения в доклад на Сметната палата за дейността на ръководството на академията“, съобщиха от земеделското министерство.

От Сметната палата изпратиха съобщение, в което се уточнява, че одитният доклад за финансовото управление на академията е за периода от 01.01.2009 г. до 31.12.2009 г. Самата Бъчварова оглави академията в средата на 2008 г., като до средата на 2009 г. съвместяваше дейността и със зам. министерския пост в министерството на земеделието. Докладът на Сметната палата е изпратен на главния прокурор, съобщиха одиторите.

По закон Сметната палата изпраща одитните доклади на прокуратурата при наличие на данни за престъпление. Но тези подробности не може да бъдат огласявани до приключване на наказателното производство, поясняват от ведомството.

Одиторите заключават, че има нарушения при процедурите за възлагане на обществени поръчки и тази част на доклада е изпратена на Агенцията по обществени поръчки и на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още