IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисия на тристранката гледа регламентацията на агенциите за временна заетост

Правителството спази обещанието си до края на месец юли да бъдат направени законодателните промени в Кодекса на труда

15:59 | 07.07.11 г.
Комисия на тристранката гледа регламентацията на агенциите за временна заетост

Комисията по трудово законодателство към Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще обсъди на заседание утре проект за изменения и допълнения в Кодекса на труда, свързани с работата от разстояние и дейността на агенциите за временна заетост, съобщи Българската стопанска камара (БСК).

С това правителството спази обещанието си до края на месец юли да бъдат направени законодателните промени в Кодекса на труда.

В мотивите към законопроекта се посочва, че работата от разстояние е работа с използване на информационни технологии, която е с доброволен характер, но може да се осъществява и в помещения на работодателя.

Последният е длъжен да осигури техническото и софтуерно оборудване, както и да спазва правата на служителите (работниците), свързани със здравословните и безопасни условия на труд. Трудовите договори също са задължителни при работа на компютър от къщи, като ще бъдат контролирани от инспекцията по труда.

Агенциите за временна заетост ще функционират като работодатели, като трудовият договор ще се сключва между тях и работника. Те ще подлежат на контрол по трудовото, осигурителното и данъчното законодателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още