IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 160 млади предприемачи в надпревара за награда Empower 2011

Най-голяма конкуренция се очертава в сектора на информационните и комуникационните технологии – в него попадат 32% от подадените проекти

10:00 | 08.07.11 г.
Над 160 млади предприемачи в надпревара за награда Empower 2011

Общо 161 проекта на млади предприемачи кандидатстват в конкурса за бизнес планове Награда Empower с награден фонд от 200 хил. лв., съобщиха организаторите. Срокът за подаване на документи в надпреварата изтече в края на юни.

Според регламента най-добрите шест проекта ще получат начално финансиране - първа награда от 50 хил. лева и още пет награди по 30 хил. лева.

Най-голяма конкуренция се очертава в сектора на информационните и комуникационните технологии – в него попадат 32% от подадените проекти, сочи статистика на организаторите. Следват „Култура, изкуство и образование“ с дял от 16% и „Маркетинг, реклама и продажби“ с 13%.

100 от кандидатите са мъже, 61 – жени. Най-голям дял – 45%, формира възрастовата група между 24 и 29 години. 66% от участниците кандидатстват с екип, като 79% от екипите се състоят от 2 или 3 души.

Кандидатите от София формират 65%, от Пловдив и Варна – по 7%, а от Бургас – 2%.

Подадените бизнес планове преминават през няколко етапа на оценяване, като преди това се прави проверка на допустимостта на кандидатите и подадените документи. Проектите, които отговарят на общите условия на конкурса, ще бъдат оценявани от двама независими експерти според официалните критерии. Най-добрите 40 предложения ще преминат във втори кръг на конкурса, когато кандидатите ще представят лично своите идеи и планове за реализацията им. В края на октомври ще бъдат селектирани десетте финалисти, а окончателните победители ще бъдат обявени на официална церемония по награждаването в началото на ноември тази година.

Журито на конкурса е съставено от финансови и инвестиционни експерти, утвърдени предприемачи и бизнес лидери с дългогодишен опит в бизнес и инвестиционното управление.

„Тенденция е в условията на икономическа криза предприемачите да стават все по-находчиви при реализирането на своите бизнес идеи“, коментира мениджърът на награда Empower Станислав Сираков. „Едно от предимствата на нашия конкурс е, че няма секторни ограничения при подаването на проекти“, допълни той.

Конкурсът е инициатива на Фондация Empower United и е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР) и Фондация "Америка за България". Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Investor.BG е медиен партньор на събитието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още