IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет концесии за добив на подземни богатства одобри кабинетът

Правителството одобри и две разрешения за проучване на подземни богатства

13:30 | 03.08.11 г.
Пет концесии за добив на подземни богатства одобри кабинетът

Пет концесии за добив на подземни богатства предостави днес правителството, съобщиха от Министерския съвет.

Правителството взе решение за предоставяне на 35-годишна концесия за добив на амфиболити от находище "Али", разположено в землището на с. Веринско, община Ихтиман.

Също за срок от 35 години "Пътстроймонтаж" ООД получи концесия за добив на варовици от находище "Поп Кралево". Теренът с площ 249 дка се намира в землището на силистренското село Главан.

Правителството предостави на "Технострой - Инженеринг 99" АД концесия за добив на трахити от находище "Кояджика". То е разположено в землището на с. Палаузово, община Стралджа, и е с площ 203 694 кв. м. Срокът на концесията е 25 години.

За същия срок ще бъде сключен договор за концесия с "Ралекс" ООД за добив на скалнооблицовъчни материали от находище "Наредените камъни". Теренът е от 234 604 кв. м и се намира в землището на с. Камилски дол, община Ивайловград.

Концесия за срок от 35 г. за добив на скалнооблицовъчни материали получи и "Стрела - 92" ООД. Находище "Кипилово", в което дружеството ще оперира, е с площ от 23,5 дка и е разположено в землището на с. Птичари, община Котел.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма е упълномощен да сключи договорите за концесия, както и да организира контрола по изпълнението им.

На днешното си заседание правителството одобри и две разрешения за проучване на подземни богатства - едното е за строителни материали в площта "Осенов рид", разположена в землището на Кресна, област Благоевград. Другото е за индустриални минерали в площта "Михалково", която се намира в землищата на четири села в общините Девин и Батак.
Разрешенията се предоставят за срок, съответно от една година на ЕТ "Васил Георгиев - Гергана" и от 2,6 години - на "Ватия холдинг" АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още