IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разследва и „Лукойл Нефтохим Бургас”, и „Лукойл Ейвиейшън България“

Регулаторът се е самосезирал във връзка с писмо на министър Трайчо Трайков

15:35 | 04.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разследва и „Лукойл Нефтохим Бургас”, и „Лукойл Ейвиейшън България“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за евентуално установяване на нарушение от страна на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД и „Лукойл Ейвиейшън България“ ЕООД по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), съобщиха от комисията.

Регулаторът е взел решение за самосезиране във връзка с постъпило вчера писмо от министъра на икономиката, енергетиката и туризма. В него се съдържа информация за евентуално извършена злоупотреба с господстващо положение от страна на „Лукойл Ейвиейшън България” ЕООД и „Лукойл Нефтохим Бургас” АД по отношение на доставките на авиационно гориво за летищата и авиопревозвачите на територията на България.

Производството ще бъде водено и по клаузи за евентуално нарушаване на европейското антимонополно законодателство, за което КЗК ще информира Европейската комисия (ЕК). По отношение на образуваното производство ще бъдат приложени сроковете и съгласувателните процедури, предвидени в европейските регламенти, уточняват от комисията.

Вчера КЗК образува производство за установяване на евентуално извършени нарушения от „Лукойл България“ ЕООД по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) по клаузата за забрана за антиконкурентни споразумения и съгласувана практика. Образуваното производство обхваща разследване и за евентуално извършена злоупотреба с господстващо положение от страна на „Лукойл България” ЕООД.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още