IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реконструирани са повече от 30 моста в София

До края на годината започват ремонти на надлез „Надежда 4“ и мостовите конструкции при "Сточна гара"

12:30 | 18.08.11 г.
Реконструирани са повече от 30 моста в София

Повече от 30 мостови съоръжения са ремонтирани изцяло по програмата за реконструкция на Столичната община, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при направения оглед на ремонта на моста при софийския булевард „Драган Цанков“, предаде БТА.

Предстои отварянето на документацията за още няколко обекта, сред които са надлезът „Надежда 4“ и мостовете при "Сточна гара", които ще започнат до края на годината, каза още Фандъкова.

При поръчките има голяма конкуренция, в резултат на което се постигат добри цени за изпълнение, обясни Фандъкова. И даде пример с реконструкцията на моста на бул. "Драган Цанков", за който е бил заложен бюджет от около 1,6 млн. лв., а конкурсът е спечелен при цена за малко под 900 хил. лева. „Спестените 700 хил. лв. ще бъдат насочени за изграждането на велоалеи при бул. „Гоце Делчев“, добави кметът.

Мостът на бул. „Драган Цанков“ трябва да бъде завършен в началото на ноември. Изпълнителите увериха кмета на София, че работят в график и най-вероятно ще приключат преди определения срок.

„Догодина бул. "Витоша" в столицата ще стане изцяло пешеходна зона, като ще бъдат премахнати и трамвайните релси от него“, каза в сутрешния блок на БНТ Йорданка Фандъкова. По думите й въпреки желанието на много софиянци улица "Иван Шишман" също да стане пешеходна зона, засега това не се планира.

Тя обясни още, че през следващата година ще бъдат готови и трите паркинга, които ще действат при станциите на метрото при „Цариграско шосе", на бул. "Черни връх" и при Централна гара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още