IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Росен Плевнелиев подаде оставка след номинирането му за кандидат-президент

Бившият вече министър на регионалното развитие и благоустройството е предложил свой наследник, но изборът може и да не бъде обявен днес, както обеща премиерът

10:22 | 07.09.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
Росен Плевнелиев подаде оставка след номинирането му за кандидат-президент

След като на 4 септември партия ГЕРБ официално издигна кандидатурите на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова за президентската кампания през октомври, днес министърът на регионалното развитие и благоустройството официално депозира оставката си пред премиера.

Плевнелиев посочи, че е предложил кой да бъде наследникът му на министерския пост и допълни, че „крайното решение се взима от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков“.

Той отказа да уточни дали предложеният от него кандидат за министър в момента е негов заместник. Запитан дали новият строителен министър ще бъде обявен днес, както обяви премиерът Борисов преди два дни, Плевнелиев допусна, че решението „може да бъде взето още днес, но може и до няколко дни“.

Плевнелиев отново изтъкна приноса си за реализацията на проектите по изграждането на магистралите „Марица“ и „Струма“ и допълни, че си тръгва от този пост “с високо вдигната глава“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Pyramid
преди 12 години
Няма да коментирам самата новина - всъщност, не би трябвало да се чете като такава, доколкото сам Плевнелиев заяви, че ще подаде оставка при номинирането.По-скоро, дразни поредната порция базхаберно неуважение към българския език при изписването на заглавието на темата.Понеже, доколкото става дума за неговото номиниране като субект и подлог в изречението, то, редно е да се изпише, че "Плевнелиев подаде оставка след номинирането СИ за кандидат-президент". Няма значение, кой го е номинирал. Друг въпрос, когато кажем "Това е неговото /МУ/ номиниране"....Ама кого го е грижа за родния ни език? Затова, имат право, когато ни соча с пръст и е неварно твърдението, че у нас сме били еди-колко-си квалифицирани. Чушки. Вижте делата на редакторите тук - един сайт с претенции - и си правете изводи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 6
dakl
преди 12 години
Не е изключено Плевнелиев да загуби, от което Б.Б. ще спечели , че елгатно ще се освободи от министъра с по-голям рейтиг от него! Очевидно добре премислен ход .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
angel04
преди 12 години
Този сайт не го четат пенсионери, не се хаби толкова!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още