IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът ще пропуска заседания 2 седмици преди изборите

По време на кампанията депутатите няма да ползват служебните автомобили, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева

09:59 | 13.09.11 г.
Парламентът ще пропуска заседания 2 седмици преди изборите

Две седмици преди 23 октомври парламентът няма да провежда пленарни заседания в определени дни, съобщи в интервю за bTV председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Решението на ГЕРБ е мотивирано с необходимостта депутатите от всички партии да могат да участват в предизборната кампания, поясни Цачева.

На въпроса на водещите защо се налага това „разпускане“ Цачева поясни, че парламентът се разпуска само когато по конституция се свиква Велико народно събрание и че двуседмичната пауза от заседание не означава, че се прекратява работата на Народното събрание.

Депутатите от ГЕРб обявиха неофициално намерението си за предизборното прекъсване преди седмица и веднага срещнаха отпора на опозицията. Цачева обясни, че в предизборния период народните представители няма да ползват служебните автомобили, нито ще им бъдат покривани разходите за гориво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още