IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от таксите на Дунав мост са нараснали близо три пъти за 3 месеца

През юни България намали таксите за преминаване, в резултат на което трафикът е увеличен, съобщи финансовият министър Симеон Дянков

17:21 | 19.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите от таксите на Дунав мост са нараснали близо три пъти за 3 месеца

Приходите от такси за преминаване на Дунав мост са се увеличили от 2,5 до 3 пъти, след като от 1 юни тази година таксата за преминаване беше намалена от българската страна три пъти за леките коли. Това каза в Русе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, съобщи БТА.

Според Дянков мярката е дала очаквания резултат и трафикът на преминаващите автомобили е нараснал значително.

На срещата на финансовите министри, провела се миналата седмица в полския град Вроцлав, Дянков е разговарял с румънския си колега за намаляне на таксата и от тяхна страна.

В средата на октомври в Букурещ е насрочена среща между финансовите министри на България и Румъния, на която отново ще се обсъди въпросът с евентуалните корекции ва входните такси и от румънска страна. "В началото на следващия месец ще покажа на колегата си анализите за увеличените приходи", мотивира решението си вицепремиерът.

"Ще помоля от тяхна страна да си оправят и съоръжението, тъй като ние вече го сторихме", допълни Дянков.

"Дунав мост" беше ремонтиран за два месеца, като за целта бяха изразходвани 1,7 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още