IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Токуда Банк ще увеличава капитала си с 8 млн. лв.

Общото събрание на банката е избрало нов председател на Надзорния съвет, във връзка с намерението за реализация на големи международни проекти

18:40 | 21.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Токуда Банк ще увеличава капитала си с 8 млн. лв.

Вчерашното общо събрание на акционерите на Токуда Банк АД е взело  решение за увеличение на капитала на банката и е избрало нови председател и членове на Надзорния съвет, съобщиха от кредитната институция.

Увеличението на капитала ще се осъществи чрез емитиране на 800 000 поименни безналични акции на стойност 10 лева всяка, или общо 8 000 000 лева, които могат да бъдат закупени само от настоящите акционери.

Поради доброто финансово състояние на корпорация Токошукай, акциите ще бъдат придобити в най-краткия законов срок от един месец, посочват от банката.

Направените промени в Надзорния съвет на банката след освобождаване от отговорност на неговите членове, както и на членовете на Управителния съвет са изцяло по предложение на мажоритарния собственик.

За председател бе избран г-н Артър Стърн, а за негов заместник г-н Ейджи Йошида, който живее над 30 години в България. За член на Надзорния съвет на банката бе избран г-н Кацуюки Носо.

Тези промени са продиктувани от една страна от желанието да се редуцират ангажиментите на г-н Румен Сербезов, който от самото начало е основно ангажиран с болница Токуда.

От друга страна е и желанието банката да се развива в посока реализация на големи международни проекти, каквато е и отговорността на г-н Стърн, се казва в съобщението. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още