IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички служители на МВР и отбраната ще получават 20 заплати при пенсиониране

Осигурителният стаж за придобиване право на пенсия от държавните служители в МВР се увеличава с две години, съобщиха от пресцентъра на ведомството

18:29 | 02.11.11 г. 2
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Предложението на финансовия министър Симеон Дянков да бъде намалено обезщетението, което получават служителите от администрацията в министерствата на вътрешните работи и отбраната при пенсиониране, от 20 на 10 заплати не се е приело от Министерския съвет.

Размерът на обезщетението остава 20 заплати за всички, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Предложението на Дянков беше да се диференцират обезщетенията, като само на специализираните звена в полицията, които извършват оперативна работа и са на улицата, да се изплащат 20 заплати при пенсиониране.

Осигурителният стаж за придобиване право на пенсия от държавните служители в МВР обаче се увеличава с две години – от 25 на 27. Промяната влиза в сила от началото на следващата година, посочват от пресслужбата.

Днес политическото ръководство на вътрешното министерство се срещна с полицейските синдикати. В срещата участваха заместник-министрите Веселин Вучков и Димитър Георгиев.

По време на срещата зам.-министър Вучков запозна ръководителите на синдикалните организации с обсъжданията, провели се по време на две от заседанията на Министерския съвет – на 31 октомври и на 2 ноември тази година, както и на срещата в Министерството на финансите, състояла се на 1 ноември, посочват от пресслужбата на МВР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Ебльо Еблев
преди 12 години
за съжаление си прав
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Работят два пъти по-малко от нас, не плащат никакви осигуровки и вземат 20 заплати накуп... През това време ние се спасяваме кой как може от престъпниците, защото те... нямат бензин, листи за принтерите и т.н. А, и даренията не им стигат. Както и най-големият бюджет в държавата не им стига... Опашките от мераклии да стават милиционери няма да секнат скоро, защото в една милиционерска държава най-хубаво е да си милиционер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още