IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община предприема мерки за установяване състоянието на Общинска банка

На следващото общо събрание на банката предстои да се направи предложение за намаляване на броя на членовете в управителния й съвет

13:09 | 14.11.11 г.
Столична община предприема мерки за установяване състоянието на Общинска банка

Столичният общински съвет (СОС) гласува представителите му в Надзорния съвет на Общинска банка АД да предприемат мерки за установяване на състоянието на банката, съобщи БТА. Периодът, който ще обхване проверката, е от януари 2010 г. до октомври 2011 г. Предложението беше прието с пълно мнозинство от присъстващите съветници.

Въпросът е дали проверката трябва да се нарече одит или ревизия. Георги Кадиев от БСП припомни, че до момента са приемани одитни доклади за всяка отделна година. По думите му по-добрият вариант е новите членове на Надзорния съвет да се запознаят с одитните доклади, а ако се установят несъответствия, да се възлага извънреден одит. По думите му такъв одит би струвал около 100 хил. лв. 

На следващото общо събрание на банката предстои да се направи предложение за намаляване на броя на членовете в управителния й съвет, съобщи Орлин Алексиев от ГЕРБ. Според Алексиев изводите от проверката на банката ще покажат реалното й състояние към момента.

На провелото се миналия петък общо събрание на Общинска банка беше променен съставът на Надзорния съвет и устава на банката. Така Столичната община си върна контрола над банката. Това стана с помощта на Българската народна банка (БНБ), която предишния ден лиши пет акционера на Общинска банка от право на глас в Общото събрание на акционерите за шест месеца. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още