IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Проектът „Набуко“ е важен за диверсификацията на енергийните доставки

Интерконекторът ни с Гърция ще бъде първата алтернативна газова тръба в Европа, заявява министърът

15:05 | 18.11.11 г.
Трайков: Проектът „Набуко“ е важен за диверсификацията на енергийните доставки

„Проектът Набуко е важен за диверсификацията на енергийните доставки. Интерконекторът ни с Гърция ще бъде първата алтернативна газова тръба в Европа“. Това заявява министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в интервю за авторитетното бизнес издание Wall Street Journal. 

"За мен е изключително важно, че председателят на Европейската комисия Барозу и еврокомисарят Йотингер дават политическата си подкрепа за проекта, както и за доставките от Азербайджан и Туркменистан за Набуко", отбелязва Трайков пред изданието. 
 
Той изтъква, че страната ни винаги е подкрепяла идеите за отваряне на южния газов коридор. "Затова искахме да изградим междусистемната връзка с Турция, основана на техническите спецификации на Набуко", пояснява министърът. 
 
"Българското правителство работи активно и за изграждане на интерконектор с Гърция, както и с останалите ни съседи", допълва още Трайков. По неговите думи изграждането на интерконекторите ще отнеме около две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още