IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев обяви десетте си приоритета

Между тях са подобряване на бизнес средата и създаване на електронно правителство

17:17 | 13.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев обяви десетте си приоритета

"По време на криза инвестициите ще се насочват към стабилни държави, които могат да вземат тежки решения, а не живеят главно с кредити". Това коментира новоизбраният президент Росен Плевнелиев пред представители на бизнеса.

Той посочи, че през следващите години ще се ръководи от 10 основни приоритета в работата си. Първият е „справедливост за гражданите и бизнеса“, изразяваща се в бърза и ефективна система на правораздаване. Вторият приоритет е подобряване на бизнес средата и съответно привличане на чужди инвестиции.

Продължаване на изграждането на работещи институции - включително електронно правителство, гарантиращи равен старт за всички в бизнеса и осигуряване на качествена среда за живот и за правене на бизнес, Плевнелиев посочи като четвърти свой приоритет.

Следващият е развитието на инфраструктурата, което обаче зависи и от правителството.

„България на регионите“ - така новоизбраният президент формулира друг свой приоритет.

Плевнелиев декларира, че възнамерява една от най-важните дейности на президентството да е насочена към издигане на авторитета на България по света.

Развитието на науката, образованието и иновациите и увеличаването на броя на фирмите и хората, работещи в тези сектори ще е друго основно направление в работата на новата президентска администрация.

На последните две места, но не и по значение, Плевнелиев постави работата си по културното и духовното развитие на нацията и подпомагане на сектори като земеделиетоте, които според него са двигатели на растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Впечатлен съм. Липсва Приоритет 3, а останалите, въпреки, че са важни, са твърде мъгляво формулирани. Да не кажа че, отново, сякаш убягва на президента фактът за мотива за инвестирането: Възможността както за пораждане, така и за ИЗНАСЯНЕ на печалбата от мястото на генериране към мястото на потребление /натрупване/. Сиреч, ако толкова милеем за България, трябва да създаваме стимули за българските инвеститори, да си държат средствата у нас така, щото да не изтичат навън печалби, породени у нас, като, с това, да се съдейства за повишаване качеството на живот на българина. Някак не видях /нека ми прости президентът/ какво, ама реално, той предлага за повишаване енергийната ефективност. Защото това, със 700-те хиляди жилища, е твърде сложно и много по-проблематично, отколкото той предполага. Мислех, че, като е с две години по-голям от мен и с опит в бизнеса, поне това трябваше да му е станало ясно но, не наблюдавам сигнали за това...Иначе, браво за активността, де ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още